Përfundon fushata e marrjes së mostrave në Detin Jon. Mostrat janë marrë përgjate 244 km vijë bregdetare përkatësisht në plazhet e: Vlorës, Orikumit, Dhërmiut, Himarës, Qeparoit, Lukovës, Kakomes, Sarandës, Kepit të Stillos. Në këto plazhe janë matur parametra si: Klorofila-a, Temperatura, Transparenca, Ph, Fosfori total dhe Azoti.

Të dhënat janë mbledhur gjatë muajve Mars dhe Qershor […]